Informatie en inzichten in Taxiverzekeringen

Soorten taxiverzekeringen dekkingen

Dekkingen

Voor taxiverzekeringen is er keuze uit drie verschillende dekking mogelijkheden. Lees verder om meer informatie te bevinden over de soorten dekkingen die we aanbieden

Bedrijfsgebouwverzekering - Merkelbag Adviesgroep

Informatie maatschappijen

Wij hebben keuze uit meer dan 12 maatschappijen voor uw taxiverzekering. Weten welke maatschappijen wij allemaal mee samenwerken? Kijk voor meer informatie onder het kopje maatschappijen.

Er spelen meerdere factoren een rol bij het bepalen van een premie voor een taxiverzekering

Informatie premie bepaling

Er spelen meerdere factoren een rol bij het vergelijken van taxiverzekeringen. Nieuwsgierig naar deze factoren en meer informatie over taxiverzekeringen? Ontdek alle details en maak de juiste keuze voor uw taxi.

Wilt u weten wat u bij ons zou betalen voor een verzekering?

Door de verschillende maatschappijen met wie wij samenwerken kunnen wij voor u kijken welke verzekering het beste bij u past. Voor meer informatie, klik op 1 van de buttons hieronder.

Verschillende dekkingen

Ontdek welke dekking verzekering het beste bij u past voor uw taxi

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Naast de verplichte WA-dekking bieden we twee aanvullende opties voor taxiverzekeringen: WA beperkt casco en All risk autoverzekering (WA casco). Met WA beperkt casco ben je ook gedekt bij brandschade, gebroken autoruiten en aanrijdingen met loslopende dieren. De Allrisk verzekering gaat nog verder en vergoedt ook eigen schuld. De juiste keuze hangt af van specifieke factoren. Voor meer inzicht bekijk onze uitleg over WA, WA beperkt casco en Allrisk taxiverzekeringen.

Lees verder

Beperkt-casco (WA plus of WA+)

Naast de verplichte aansprakelijkheidsdekking (WA-dekking) zorgen we nu ook voor vergoeding van schade aan je taxi bij gebeurtenissen zoals brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Het is echter belangrijk op te merken dat schade die je zelf veroorzaakt, zoals bij een aanrijding, niet binnen deze dekking valt. Bij het kiezen van de ideale taxiverzekering is het cruciaal om deze nuances in overweging te nemen en een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw behoeften en risicobereidheid.

Lees verder

Volledig casco (all risk)

Dit vertegenwoordigt de meest allesomvattende dekking die beschikbaar is voor onze taxiverzekering. Met deze optie wordt verder gegaan dan alleen vergoedingen voor situaties onder de beperkt casco dekking. Nu wordt de bescherming uitgebreid naar alle vormen van schade aan je eigen voertuig. Of het nu gaat om gebeurtenissen zoals brand, diefstal, storm, ruitbreuk of andere onvoorziene situaties, is er dekking die alle kosten omvat en gemoedsrust waarborgt. Je kunt nu met vertrouwen achter het stuur zitten, wetende dat je taxi volledig beschermd is, ongeacht de omstandigheden.

Lees verder

Wat is een taxiverzekering?

Een taxiverzekering is niet alleen een wettelijke vereiste in Nederland, maar ook een cruciale bescherming voor zowel taxiondernemers als passagiers. Elk voertuig op uw naam moet verzekerd zijn, en voor taxi’s geldt niet anders. De meest basale vorm van dekking is de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering. Deze dekking is ontworpen om schade aan derden te vergoeden als u aansprakelijk bent voor een ongeval. Dit omvat zowel materiële schade als medische kosten die kunnen ontstaan door letsel.

In de wereld van taxi’s, waar interactie met andere weggebruikers constant is, is het risico op ongevallen altijd aanwezig. De WA-verzekering zorgt ervoor dat u financieel beschermd bent tegen de kosten die kunnen voortvloeien uit dergelijke situaties. Het niet hebben van deze verzekering kan niet alleen leiden tot aanzienlijke financiële lasten, maar ook tot juridische gevolgen en boetes van de RDW. Daarom is het van het grootste belang om ervoor te zorgen dat uw taxi correct en adequaat verzekerd is voordat u de weg op gaat.

heb je ook aanvullende verzekeringen nodig?

Naast de standaard dekking van uw taxiverzekering heeft u de mogelijkheid om extra bescherming toe te voegen. Populaire keuzes binnen aanvullende verzekeringen zijn onder andere de ongevallen-inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering. Deze aanvullende verzekeringen bieden een geruststellende oplossing: zij keren uit bij schade aan de inzittenden of aan hun eigendommen als gevolg van een ongeval. Hierdoor bent u niet alleen verantwoordelijk voor de schade aan anderen, maar wordt ook de zorg voor uw eigen passagiers gedekt.

Maar dat is niet alles – uw taxiverzekering kan verder worden versterkt met waardevolle diensten. Denk hierbij aan rechtshulp in het geval van juridische geschillen en zelfs pechhulp om ervoor te zorgen dat u en uw taxi snel weer op weg zijn. Wat nog meer? Als klap op de vuurpijl bieden wij via 112schade.nl de verhaalservice gratis aan. In het geval van een aanrijding waarbij de tegenpartij schuldig is, nemen wij de zorgen weg door de schade aan uw taxi kosteloos te verhalen op de tegenpartij. Met onze aanvullende opties en extra services bent u volledig voorbereid op verschillende scenario’s die u als taxiondernemer kunt tegenkomen.

Informatie premie bepaling

Taxiverzekering keuzes: Van basis tot All-Risk dekking

Het gekozen dekkingsniveau heeft een grote invloed op de premie. Een uitgebreidere dekking, zoals een All Risk-verzekering, zal doorgaans een hogere premie hebben dan een basisdekking.

Leeftijd kan een rol spelen. Jongere chauffeurs betalen vaak hogere premies vanwege hun beperkte rijervaring.

Schadevrije jaren weerspiegelen de tijd dat je zonder schadeclaims hebt gereden en kunnen leiden tot aanzienlijke kortingen op je taxiverzekeringspremies. Deze jaren dienen als bewijs van veilig rijgedrag en kunnen worden overgedragen naar nieuwe verzekeraars voor voordelige tarieven.

Het type voertuig dat je gebruikt als taxi kan de premie beïnvloeden. Nieuwere, duurdere of luxere voertuigen kunnen hogere premies hebben vanwege de hogere reparatiekosten.

De locatie waar je rijdt, inclusief stedelijke gebieden of gebieden met hogere verkeersdichtheid, kan de premie beïnvloeden. Plaatsen met meer verkeer en een hoger risico op ongevallen kunnen resulteren in hogere premies.

Als er meerdere chauffeurs zijn die je taxi besturen, kan dit de premie beïnvloeden. Het aantal bestuurders en hun rijgeschiedenis kan de premie verhogen of verlagen.

Informatie taxiverzekering, de meest gestelde vragen

Een taxiverzekering biedt verschillende dekkingsniveaus om aan verschillende behoeften en risico’s te voldoen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen een WA, WA beperkt casco en Allrisk taxiverzekering:

WA Taxiverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): De WA-verzekering is de minimale wettelijk verplichte dekking voor elke taxi. Het dekt alleen schade die je toebrengt aan anderen, inclusief hun voertuigen en eigendommen, als je aansprakelijk wordt gesteld voor een ongeval. Schade aan je eigen taxi wordt niet vergoed onder deze dekking. Een WA-verzekering is essentieel om legaal op de weg te rijden, maar biedt beperkte bescherming voor je eigen voertuig.

WA Beperkt Casco Taxiverzekering: Deze dekking gaat een stap verder dan de WA-verzekering door extra bescherming te bieden tegen specifieke risico’s. Naast de aansprakelijkheid voor schade aan anderen, dekt de WA beperkt casco ook schade aan je taxi als gevolg van gebeurtenissen zoals brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Dit niveau van dekking is ideaal voor chauffeurs die een redelijke balans willen tussen bescherming en kosten.

Allrisk Taxiverzekering (WA Casco): Dit is de meest uitgebreide dekking die beschikbaar is voor een taxiverzekering. De Allrisk verzekering omvat alles wat onder de WA beperkt casco valt, maar gaat nog verder. Zelfs schade aan je eigen taxi als gevolg van je eigen fouten, zoals een aanrijding, wordt vergoed. Dit niveau van dekking biedt maximale gemoedsrust en financiële bescherming, maar het kan iets duurder zijn vanwege de uitgebreide voordelen.

Bij het kiezen van een taxiverzekering is het belangrijk om rekening te houden met je individuele behoeften, het risico dat je bereid bent te nemen en je budget. Een grondig begrip van deze dekkingsniveaus helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw situatie en voorkeuren. Meer informatie winnen over de soorten dekkingen van taxiverzekeringen? Bekijk dan de pagina dekkingen.

Ja, absoluut! Bij ons begrijpen we dat elke taxichauffeur unieke behoeften en omstandigheden heeft. Daarom bieden we een scala aan aanpassingsmogelijkheden voor onze taxiverzekeringen, zodat je de dekking kunt kiezen die het beste aansluit op jouw specifieke situatie.

Of je nu een eenmanszaak runt met één taxi of een wagenpark beheert, we streven ernaar om de flexibiliteit te bieden die je nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om je dekkingsniveau te upgraden naar WA beperkt casco of zelfs naar de uitgebreide Allrisk dekking voor maximale bescherming.

Bovendien begrijpen we dat je misschien extra dekking nodig hebt voor specifieke risico’s die je beroep met zich meebrengt. Denk aan de bescherming van passagiers, zakelijke eigendommen in de taxi of zelfs dekking voor ritannuleringen. Met onze aanpasbare opties kun je je taxiverzekering afstemmen op jouw unieke vereisten.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je met vertrouwen de weg op kunt, wetende dat je een verzekeringspakket hebt dat speciaal voor jou is ontworpen. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste aanpassingen, zodat je precies de dekking krijgt die je nodig hebt zonder te betalen voor overbodige elementen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een taxiverzekering op maat te creëren die voldoet aan jouw unieke behoeften.

Ja, onze taxiverzekeringen bieden dekking voor schade die door jouzelf wordt veroorzaakt, inclusief situaties waarin je een ongeval met je eigen taxi veroorzaakt. Dit type dekking wordt vaak aangeduid als “eigen schuld dekking” en is van groot belang voor chauffeurs, omdat ongevallen niet altijd te vermijden zijn, zelfs voor de meest voorzichtige bestuurders.

Wanneer je per ongeluk een ongeval veroorzaakt en je eigen taxi beschadigt, komt onze verzekering tussenbeide om de kosten van de reparaties te dekken. Dit biedt je gemoedsrust en financiële bescherming, zodat je snel weer de weg op kunt zonder je zorgen te maken over de kosten van schadeherstel.

Het is belangrijk op te merken dat de mate van dekking kan variëren op basis van het specifieke dekkingsniveau dat je hebt gekozen. Met een Allrisk taxiverzekering (WA casco) geniet je van de meest uitgebreide dekking, inclusief schade aan je eigen voertuig, ongeacht wie het ongeval heeft veroorzaakt. Met andere woorden, je taxi is beschermd, of het nu gaat om een ongeluk dat je zelf hebt veroorzaakt of door andere factoren.

Onze missie is om je gemoedsrust te bieden, ongeacht de situatie. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over de specifieke details van onze dekking en hoe we je kunnen helpen bij het beschermen van je taxi tegen allerlei onvoorziene gebeurtenissen.

Zijn passagiers ook verzekerd tijdens een ongeval?

Absoluut, de veiligheid en bescherming van je passagiers zijn van het grootste belang voor ons. Onze taxiverzekering voorziet in aansprakelijkheidsdekking voor passagiers in het geval van een ongeval.

Mocht er zich een ongeval voordoen terwijl er passagiers in je taxi zitten, dan zijn zij gedekt onder onze verzekering. Dit geldt voor letsel- en schadeclaims die door de passagiers worden ingediend als gevolg van het ongeval. Onze verzekering zal helpen om de medische kosten en andere financiële aansprakelijkheden te dekken die voortvloeien uit letsel van passagiers.

We begrijpen dat je als chauffeur de verantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid van je passagiers. Daarom bieden we deze aansprakelijkheidsdekking om ervoor te zorgen dat zowel jij als je passagiers beschermd zijn tijdens elke rit. Het is een extra geruststelling dat je kunt rijden met het vertrouwen dat je de juiste stappen hebt ondernomen om de belangen van iedereen aan boord te waarborgen.

Bij eventuele vragen over de specifieke details van onze aansprakelijkheidsdekking voor passagiers, staan onze deskundige vertegenwoordigers klaar om je te helpen en alle informatie te verstrekken die je nodig hebt om vol vertrouwen de weg op te gaan.

Absoluut, we begrijpen dat de behoeften van chauffeurs kunnen veranderen, inclusief de voertuigen die ze gebruiken. Daarom bieden we de mogelijkheid om je taxiverzekering over te dragen naar een nieuw voertuig.

Wanneer je ervoor kiest om van taxi te wisselen, kunnen we je helpen om je bestaande verzekering over te zetten naar je nieuwe voertuig. Dit kan handig zijn voor chauffeurs die hun wagenpark willen uitbreiden, een upgrade willen uitvoeren of gewoon een ander voertuig willen gebruiken voor hun taxibedrijf.

Het proces van het overdragen van je verzekering naar een nieuw voertuig is doorgaans eenvoudig en probleemloos. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, inclusief het bijwerken van je polisgegevens en het aanpassen van de dekking indien nodig.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je soepel kunt overstappen naar je nieuwe voertuig zonder onderbreking van je verzekering en bescherming. Neem gerust contact met ons op zodra je van plan bent om van voertuig te veranderen, zodat we je kunnen helpen bij het regelen van de naadloze overdracht van je taxiverzekering naar je nieuwe taxi.