Volledige taxiverzekering dekkingen

Mogelijke taxiverzekering dekkingen

Het kiezen van de juiste  (auto) taxiverzekering dekkingen gaat verder dan alleen het vergelijken van de kosten. Het is van belang om grondig na te denken over wat de taxiverzekering dekkingen precies dekt. Moet je tevreden zijn met een WA-verzekering, of is een WA-casco (allrisk) verzekering meer geschikt voor jouw situatie? Er is ook nog een tussenliggende optie, de WA beperkt casco verzekering.

De dekking die je kiest heeft een aanzienlijke invloed bij schadegevallen. Een verkeerde beslissing kan resulteren in kosten die oplopen tot tienduizenden euro’s. Maar anderzijds wil je ook voorkomen dat je je auto oververzekert. Het is essentieel om te weten welke dekking het beste past bij jouw specifieke auto.

Het is belangrijk om te begrijpen dat een autoverzekering gekoppeld is aan de auto zelf, niet aan een individu. Zelfs wanneer iemand anders jouw auto bestuurt, biedt de verzekering dekking. Het spreekt voor zich dat de bestuurder wel bevoegd moet zijn om de auto te bedienen.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Dit betreft de meest elementaire dekking en tevens de meest betaalbare autoverzekeringsoptie. Deze dekking vergoedt de schade die door jouw auto aan derden wordt toegebracht, maar de schade aan je eigen auto valt hier niet onder.

 

Beperkt-casco (WA plus of WA+)

Naast de aansprakelijkheidsdekking (WA-dekking) wordt nu ook de schade aan je eigen voertuig vergoed in geval van gebeurtenissen zoals brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Het is echter belangrijk op te merken dat schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld een aanrijding, niet gedekt wordt.

 

Volledig casco (allrisk)

Dit vormt de meest allesomvattende dekking die beschikbaar is voor een autoverzekering. Niet alleen wordt alles wat onder de beperkt casco dekking valt vergoed, maar nu wordt tevens alle schade aan je eigen voertuig gedekt.

 

Taxiverzekering dekkingen uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Voor een optimale bescherming bieden wij naast de drie hoofdverzekeringsvormen ook aanvullende verzekeringsopties. Overweeg bijvoorbeeld de rechtsbijstandverzekering om uw rechten te waarborgen. Velen kiezen ook voor extra dekkingen speciaal voor inzittenden, zoals onze ongevallen- en schade-inzittendenverzekering. Zorg dat u optimaal verzekerd bent en bekijk al onze mogelijkheden.

Ontdek onze uitgebreide nevendekkingen voor taxiverzekering

Bij Taxiverzekering.nl begrijpen we dat elke taxichauffeur unieke behoeften heeft als het gaat om verzekeringen. Naast onze kerndekkingsopties bieden we ook een reeks aanvullende dekkingen, bekend als nevendekkingen, om je extra gemoedsrust en bescherming te bieden.

Schade-inzittendeverzekering

Een van de nevendekkingen die we aanbieden is de Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Deze dekking zorgt voor extra bescherming voor zowel jou als je passagiers in geval van letsel door een ongeval. SVI vergoedt medische kosten en andere financiële gevolgen als gevolg van letsel, waardoor je

Expertise drive in

Ervaar de kracht van expertise met Expertise Drive In - waar kennis en innovatie samenkomen voor uw succes op de weg naar groei.