TX-Keurmerk reglement voor taxi ondernemingen

Het TX-Keurmerk is het formele nationale kwaliteitskeurmerk voor de taxivervoersbranche. Dit keurmerk staat symbool voor ervaren chauffeurs en een oprecht en aangenaam taxivervoer. Als u als taxiondernemer wenst op te vallen in de markt, is het behalen van het TX-Keurmerk een uitstekende stap om te zetten!

Voordelen van een TX-keurmerk

Het TX-Keurmerk onderscheidt taxiondernemingen die voldoen aan specifieke kwaliteitseisen.

Kwaliteitsonderscheiding van TX-Keurmerk

Het TX-Keurmerk onderscheidt taxiondernemingen die voldoen aan specifieke kwaliteitseisen. Door het behalen van het keurmerk kunnen taxibedrijven zich positioneren als aanbieders van hoogwaardige en betrouwbare diensten. Dit kan helpen om vertrouwen te wekken bij klanten die belang hechten aan kwaliteitstaxivervoer.

Vertrouwen en Betrouwbaarheid

Het keurmerk staat voor vakkundige chauffeurs en eerlijk en comfortabel taxivervoer. Voor klanten is het zien van het TX-Keurmerk een indicatie dat het betreffende taxibedrijf voldoet aan bepaalde normen en standaarden. Dit kan het vertrouwen van klanten vergroten en bijdragen aan de reputatie van het bedrijf.

Het behalen van het TX-Keurmerk kan noodzakelijk zijn om te voldoen aan de kwaliteitseisen van verschillende belanghebbenden, zoals zorgverzekeraars, gemeenten, overheden en private standplaatsbeheerders (bijv. Schiphol).

Toegang tot Marktsegmenten

Het behalen van het TX-Keurmerk kan noodzakelijk zijn om te voldoen aan de kwaliteitseisen van verschillende belanghebbenden, zoals zorgverzekeraars, gemeenten, overheden en private standplaatsbeheerders (bijv. Schiphol). Door aan deze eisen te voldoen, kunnen taxibedrijven toegang krijgen tot marktsegmenten die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en waarbij het TX-Keurmerk als een vereiste wordt beschouwd.

Voordelen van een TX-keurmerk

Voor wie?

Dit is van toepassing op taxiondernemingen die personeel in dienst hebben.

Wanneer is dit vereist?

Dit is nodig wanneer er voldaan moet worden aan de kwaliteitseisen van zorgverzekeraars, gemeenten, overheidsinstanties en de beheerders van privéstandplaatsen, zoals Schiphol. Bovendien hechten steeds meer consumenten waarde aan hoogwaardig taxivervoer.

Processtappen en vereisten:

Als een taxionderneming interesse heeft in het verkrijgen van het TX-Keurmerk, moet deze contact met ons opnemen. Een vereiste om deel te nemen aan het TX-Keurmerk inspectieschema is dat de taxionderneming of haar voorloper gedurende minimaal 1 jaar direct voorafgaand aan de aanvraag actief is geweest als taxionderneming. Vanaf 1 januari 2018 is het echter mogelijk om eerder het TX-Keurmerk te verkrijgen als uw onderneming niet aan de bovengenoemde eis voldoet. In dit geval moet uw onderneming binnen een half jaar na de eerste inspectie nogmaals geïnspecteerd worden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de vereisten.

Uw Aanvraag

Na het invullen van ons offerte-aanvraagformulier en het verstrekken van een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel, zullen wij binnen 5 werkdagen een offerte aan u doen toekomen. Binnen deze offerte is tevens de vergoeding aan Stichting TX-Keur opgenomen, die vereist is om het keurmerk te verkrijgen.

Zodra wij de getekende overeenkomst ontvangen, zullen wij contact met u opnemen om een afspraak op locatie te plannen.

Als de inspectie geen enkele tekortkoming aan het licht brengt, zal het certificaat binnen 10 werkdagen na de inspectie worden verstrekt. Alle relevante gegevens zullen vervolgens gedeeld worden met Stichting TX-Keur. Zodra uw bedrijf op hun website is vermeld, heeft het officieel de status van TX-Keur houder. Mocht er echter tijdens de inspectie tekortkomingen worden geconstateerd, dan krijgt uw bedrijf 4 weken de tijd om deze te corrigeren. Als de tekortkomingen binnen deze termijn als afdoende worden beschouwd, zal het certificaat alsnog worden toegekend.

Stichting TX-Keur

De organisatie verantwoordelijk voor het Taxi Keurmerk is  Stichting TX-Keur. Op hun website beheren zij een database waarin alle gecertificeerde bedrijven zijn opgenomen. U kunt tevens aanvullende informatie over het Keurmerk en handige documenten op hun website vinden.

Interesse in TX-Keurmerk?

Wilt u uw taxibedrijf onderscheiden met topkwaliteit en betrouwbaarheid? Het TX-Keurmerk staat voor professionele chauffeurs en eersteklas taxivervoer.     

Bezoek onze website en vul het aanvraagformulier in en neem contact met ons op. 

Neem de eerste stap naar het behalen van dit prestigieuze keurmerk en versterk uw bedrijfsimago vandaag nog!